dilluns, 17 de març del 2014

Molt bon inici de temporada a Banyoles

Els Nyerros de la Plana vam poder obrir ahir temporada amb una molt bona actuació, podent portar a plaça gairebé el mateix nivell casteller que a finals de l'any passat. Resolíem una agradable actuació amb un p4, un 3d6a, un 5d6, un 2d6 i 3p4.


Ahir diumenge, 16 de març vam actuar en el marc del 2n aniversari dels Esperxats de l'Estany. Conjuntament amb la colla amfitriona, vam compartir plaça amb Xerrics d'Olot. L'actuació es va portar a terme a Banyoles, davant de la Muralla, amb un bon sol i un vent que es deixava notar de tant en tant. 

De forma simultània, les tres colles obríem plaça amb sengles pilars de 4. Els amfitrions feien el seu pilar de 4 acompanyat de dos pilars de 3. Els Xerrics d'Olot el feien per sota i nosaltres el fèiem "normal" i vam poder estrenar la terça del pilar.
Actuàvem tercers, i després de poder veure les primeres construccions de les altres dues colles, un bonic 3 de 6 per part dels Esperxats i un 3 de 6 amb l'agulla per part dels Xerrics. Per la nostra part vam poder dibuixar el primer castell de 6 de la temporada, un 3 de 6 amb l'agulla. Amb unes bones mides a la pujada no es va haver de treballar fins l'aleta, quan a terços es va obrir. Tot i això, el castell no va perillar en cap moment i l'aixecador va poder coronar el pilar del centre sense dificultat. Es va poder descarregar un 3 de 6 amb l'agulla que l'any passat es va resistir en més d'una ocasió; en aquesta actuació sembla que no es va resistir i va deixar estrenar-se a l'aixecadora i la dosa tancada pel que fa al tres i a la terça pel que fa l'agulla.

La segona ronda seguia amb un sol impressionant; la colla amfitriona provava per primer cop a la seva curta història el 5 de 6 i, tot i que pujava amb bones mides, el tres es va desquadrar i van prendre la decisió de baixar-lo per precaució. Per la seva banda, els Xerrics ens van oferir un 4 de 6 que no va presentar problemes. Els Nyerros encaràvem a la segona ronda el plat fort de la jornada, el 5 de 6, un castell que l'any passat va arribar a 14 de juliol i que enguany s'ha avançat 4 mesos. El castell va pujar desquadrat a la banda del tres, però es va saber controlar i es van poder dibuixar les dues aletes de manera tranquil·la. El matiner 5 va permetre estrenar dues persones en la construcció, la qual es va celebrar amb eufòria entre els membres de la colla. 
La tercera ronda l'encetava la colla local, tot repetint el 5 de 6 i, aquest cop sí, descarregant-lo. Amb
molta eufòria per part de tota la colla, els Esperxats van signar un treballat 5, que van descarregar demostrant que ja comencen a tenir experiència amb això dels castells. Els Xerrics van tancar les seves rondes de castells amb una torre de 6 que, tot i que va ser una pèl lenta, no va mostrar cap problema i es va descarregar a la perfecció. Els de la Plana vam fer el mateix castell que els de la Garrotxa, castell que tot i el vent i una petita revinclada no va portar problemes i va permetre completar les rondes de castells amb un molt bon nivell.

En ronda de repetició, i després de tancar les 3 rondes de castells, els Esperxats feien el 4 de 6, castell que els va permetre completar la millor actuació de la seva història i que pel que sembla va deixar estrenar gent en el tronc.

A ronda de pilars, i cada colla per separat, totes tres colles van poder fer 3 pilars de 4 simultanis cada una. Els tres de gris boira van començar a pujar alhora; tot i això les aletes no van poder ser simultànies, fet que va fer que les gralles haguessin de fer una llarga aleta. Aquests tres pilars van completar les estrenes del dia, estrenant dues de les tres enxanetes, i sumant així 10 estrenes a la primera actuació de la temporada.

Després de la diada vam poder gaudir d'una bona arrossada i botifarra amb un sol impressionant i la companyia de les dues altres colles: un bon dinar amb un molt bon ambient. 

La propera cita, diumenge vinent a la festa de l'arbre de Gurb, a les 11:30h a l'institut de Gurb.

Resum de l'actuació: 

Esperxats de l'Estany: p4dol, vanode4, 3d6, id5d6, 5d6, 2d6, 3p4
Xerrics d'Olot: p4xs, 3d6a, 4d6, 2d6, 3p4.
Nyerros de la Plana: p4, 3d6a, 5d6, 2d6, 3p4.

Fotos, per ordre d'aparició: Aleta del pilar de 4 d'entrada, baixada del 3 en el 3 amb l'agulla, primera aleta del 5 de 6 i aletes dels 3 pilars de 4 finals.

Fotos d'Eva Manchado.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada