dilluns, 24 de març del 2014

El 4 amb l'agulla surt a la llum per Gurb

La Festa de l'Arbre de Gurb ens ha deixat una bona actuació amb castells de 6 i de sis i mig per part de les dues colles. En un dia de sol la jornada s'ha fet agradable i ha permès veure als gurbetans una bona actuació a aquestes alçades de temporada.

Ahir, 23 de març, els Nyerros vam actuar en el marc de la festa de l'arbre de Gurb, on ens van acompanyar els Carallots de Sant Vicenç dels Horts, amb molts efectius a plaça i ganes de portar una molt bona actuació. 
Tot i que molts dels castellers ja eren a plaça prop de les 10 per esmorzar, l'actuació es va iniciar tocant quarts de dotze, amb un bon sol i públic escàs. Per obrir l'actuació, tots dues colles van fer pilars de 4, un per colla, i que van dibuixar unes boniques aletes.
Les rondes de castells les vam obrir Nyerros amb el 3 de 6, un castell que, tot i ser de la gamma bàsica de 6, no va sortir a plaça fins a la segona actuació. Aquest castell va permtre estrenar dues persones al tronc i seguir així acumulant estrenes. Per la seva banda, els Carallots van presentar un 4 de 6, maco de mides però lent en la seva execució, mostrant solvència i descarregat-lo amb serenitat.  
En segona ronda, els Nyerros vam atacar el 5 de 6, castell que es va presentar molt bé de mides però que va mostrar problemes al pom de dalt. Després de diversos intents de fer les passes l'enxaneta, el castell no es va poder coronar i es va fer baixar per precaució. Els de Sant Vicenç dels Horts van plantar la torre de 6 que, tot i que no ho va semblar, era la segona de la seva curta història. Aquest castell va mostrar bones mides en tot moment i el van descarregar amb la tranquil·litat d'una colla veterana. 
La segona ronda va finalitzar amb un 4 de 6 amb agulla; els Nyerros deixàvem aparcat de moment el 5 per estrenar el 4 amb l'agulla. Aquest castell, que en les darreres temporades costava de veure a plaça, ha sortit ben d'hora i no ha mostrat problemes, fet que ha fet treure'ns l'espina del 5, i ha permès estrenar una dosa oberta.
Els de la camisa taronja, els Carallots, acabaven les seves rondes de castells amb un 3 de 6 amb l'agulla, castell plàcid i dòcil, que ens va deixar un bonic pilar quan el tres es descarregava. En la tercera ronda, els Nyerros de la Plana vam fer un 4 de 6, que va servir per a estrenar una altra dosa i, tot i que es va desquadrar, no es va haver de treballar.
Pel que fa a les rondes de pilars, els Carallots la van obrir amb un pilar de 5, just el tercer que es plantejaven a la seva història (en tenien un carregat i un descarregat). Tot i el domini del pilar i que no va mostrar problemes, l'enxaneta no va arribar a deixar-se anar i posar-se dreta, fet que va deixar el pilar en intent desmuntat. Per a tancar l'actuació, totes dues colles van fer dos pilars de 4 (dos per colla), posant punt i final a un matí casteller per la festa de l'arbre de Gurb.

La propera sortida que tenim els Nyerros serà a Olost, per la trobada gegantera, el dia 5 d'abril a quarts de cinc de la tarda.

Fotos: Núria Bachero

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada